Børn er vilde med at få fortalt eventyr, særligt når det begynder med:

Der var engang…

Eventyrer er ofte fyldt med magi! De gode og de onde! Prinser, prinsesser, konger og slotte!

H.C. Andersen havde en skattekiste fyldt med eventyr og han blev en verdenskendt dansk forfatter. Derfor er det oplagt at tage afsæt i H.C. Andersen. Han formåede at skrive eventyr, som kan læses og fortælles igen og igen. 

Når vi fortæller eventyr eller læser eventyr for børn, er det vigtigt at give børnene mulighed for at udtrykke sig. Samtidig skal børnene have mulighed til at føle, se og måske dufte eventyret. Børn oplever verden gennem kroppen.

Til dette forløb får I ideer til hvilke eventyr, I kan tage fat på og hvordan I kan arbejde med dem hjemme eller på Skive Bibliotek. I kan lege med teater eller bare gå amok i H.C. Andersens eventyrbøger.

Der er mulighed for, at I kontakter Else Kristensen eller Inger Brauner, som gerne vil komme ud til jer og fortælle eventyr. Det kunne være i intuitionen eller på biblioteket. det aftaler I selv med dem.

Endelige kan I tage fat i Kirsten Borger. Hun kommer gerne og laver teater eller vejleder jer i at arbejde med teater hjemme i intuitionen.

Mål: 

At børnene:

  • præsenteres for eventyr med afsæt i H.C. Andersen

  • får mulighed for og rammer til selv at eksperimentere med at lege figurerne fra eventyrerne og udtrykke sig gennem teater.

  • øver sig i at fortælle, hvad de hører, ved og oplever.

Publiceret 19-09-2016