Danmark er et landbrugssamfund, og når vi suser af sted på landevejen, kommer vi ofte forbi køerne på markerne. Vi spiser kød, som kommer fra bondegårdsdyrene. Derfor er det oplagt at tage børnene med på en rejse ind i bondegårdens verden, hvor de vil lære om dyrene, og I vil få et indblik i emnet fra jord til bord.

I har mulighed for at downloade materiale fra Landbrug og Fødevarer, hvor I bl.a. finder idéer til forundringskasser, en film og historier om Ruth og Rasmus. De to går på opdagelse i madens verden. Gennem otte små hæfter oplever Ruth og Rasmus, hvor fuldkorn, fisk, kød, frugt, grønt, mælk, ost, æg og kyllingen kommer fra, mens de også finder ud af, hvad madspild og økologi er. Næsten alle hæfterne slutter af med en opskrift, hvor I sammen kan prøve at tilberede maden. I materialet finder I også historien om Ida og de 40.000 kyllinger, det er historien om slagtekyllingens liv. Materialet giver børnene et realistisk indblik i den moderne produktion af kyllingen.

I forløbet kommer I også en tur i ”biografen” hjemme i børnehaven. Her lærer i lidt om bondegården og dyrene. I kan også synge ”Jens Hansens bondegård” på engelsk. Dyk ned i bibliotekets sprogkuffert, som er fyldt med bøger om bondegården. Læs bogen: Den lille røde høne, med tilhørende sprogstimulerende materiale. Det er jer der sætter dagsordenen og tilpasser alt materiale, så det passer til jeres børnegruppe.

Mål

At børnene:

  • hører om dyrene, der lever på bondegården
  • oplever livet på bondegården
  • udvider deres ordforråd og ordforståelse

Forslag til fremgangsmåde:

  1. Aftal besøg med bondemanden Ivan
  2. Så skal I bruge materialet: ” Kom godt i gang med forløbet om bondegårdsdyr”
  3. ”Fantastiske ideer fra Landbrug og Fødevarer”
  4. Dyr med musik, sang og bevægelse

 

Publiceret 02-11-2017