Thorum Gamle Købmandsgård

Besøg den gamle renoverede købmandsgård i Thorums midte. Bind bøger i det store flotte bogbinderværksted, smed i den gamle smedje og bor huller i det lille træværksted.

Til læreren

Thorums gamle købmandsgård er nu en selvejende institution. Erik Høgh er en af ejerene. Han er kontaktperson for de forskellige aktiviteter. Hos ham kan lærere lave aftaler om undervisningsforløb.

Stedet tilbyder, at eleverne arbejder i de forskellige værksteder under kyndig hjælp af håndværkere. Eleverne kan her skabe forskellige brugsgenstande i jern, stål og træ efter ældgamle teknikker. I bogbinderværkstedet får eleverne et lille indblik i dette gamle håndværk.

Thorums gamle købmandsgård huser også Sundsøre Lokalhistoriske Arkiv. Her arbejder arkivar K.E. Jacobsen. Han kan med sin store viden og indlevelse vise elever rundt på middelalderborgen Østergaard i Åsted. I 2000 startede et omfattende restaurationsarbejde, hvor ældgamle håndværk fik sin renæssance. Det kan K.E. Jacobsen fortælle om.

Middelalderborgen Østergaard. Foto: Søren Kappel Schmidt

Læringsmål

Kolofon

Forløbet er udarbejdet af SkiveDNA i samarbejde med Thorum Gamle Smedje, Erik Høgh og kan frit benyttes og tilpasses til undervisningsbrug inden for rammerne af institutionens copydanaftale og gældende dansk lov om ophavsret. Ved kopiering og evt. ændring af materialet påtager brugeren sig ansvaret for at ovenstående rammer for brugen stadig er overholdt. 

Forløbet er senest revideret 12/2 2018.  

Formål: I Skive Kommune vil vi bringe skole og omverden i spil med hinanden på en nem måde. Vi vil etablere en digital ressourcebank, hvor kontakt mellem skole og eksterne partnere sættes ind i rammer, der sikrer undervisningsrelevans, kvalitet i tilbuddene, mangfoldighed og tilgængelighed. Formålet er, at børns læring i det formelle læringsrum kobles sammen med oplevelser og udforskning i hverdagslivet. 

Information

Fag: Dansk, Historie, Håndværk og design og Natur/Teknologi

Målgrupper: 4. klasse, 5. klasse, 6. klasse, 7. klasse, 8. klasse og 9. klasse

Lektioner:

Antal lektioner: Aftal med stedet

Sæson: Træværksted og smedje, forår eller efterår om tirsdagen

Pris: Aftal med stedet

Kontaktoplysninger

Thorum Gl. Smedje

Sølvvej 38, Thorum, 7870 Roslev

Erik Høgh
Tlf.: 51 18 47 63
e-mail: a-e@energimail.dk

Arkivar K.E. Jacobsen

Tlf.: 99 15 64 85/97 59 51 61

kejn@museumsalling.dk

Vignetfoto er fra Østergaard