Her finder du inspiration til, hvordan du kan sætte hygiejnen i søgelyset.Ved at sætte fokus på hygiejne og undervise eleverne i smitteveje og korrekt håndvask er I med til at nedsætte infektions-sygeligheden på Jeres skole.

I samarbejde med Social og Sundhedsskolen, Skive, kan i lave små eksperimenter med bl.a bakteriejagt, smitteveje og korrekt håndvask. I kan få besøg på jeres egen skole eller det kan foregå på Social og Sundhedsskolen. Øvelsen i korrekt håndvask kan med fordel ”gemmes” til social- og sundhedsskolen kommer på besøg eller I besøger dem. De vil medbringe Glitterbug(creme) og lyskasse så forsøget bliver endnu mere spændende.

Her får du to forskellige lærervejledninger, der har hver sit fokus. Begge tager udgangspunkt i arbejdet med mikroorganismer

Hi five sætter fokus på håndhygiejne og hygiejnen på skolens toiletter. Her får du en tjekliste, en lærervejledning og baggrundsviden. I skal lave forsøg med ”snavs” på hænderne.  Visualisering af snavs på hænderne - og især hvor meget der er tilbage efter en håndvask - er et godt pædagogisk middel til at hjælpe på forståelsen af, hvor vigtig en korrekt vasketeknik er.

Eleverne træner korrekt håndvask, og I kan registrere jeres håndvask inden frokost i en periode. Måske kan det udløse en lille bonus, hvis alle elever og voksne i klassen husker at vaske hænder.

Materialet er en del af en intervention gennemført af Statens Institut For Folkesundhed.

Mad, hygiejne og mikroorganismer 0.-7. årgang sætter fokus på mikroorganismer, og hvilken betydning de har for vores sundhed. Materialet starter med historien ”Søndagsmiddagen.”Materialet starter med en historie om, hvad der sker, hvis vi ikke behandler vores fødevare med omhu. Der er introduktion til korrekt håndvask, og hvad mikroorganismer er for en størrelse. Materialet er til at plukke i og behøves ikke følges fra start til slut.

E-bug er et undervisningsmateriale, som er velegnet til klasseundervisning. På siden finder du et væld af aktiviteter, der omhandler mikroorganismer, smitte, forebyggelse og behandling af infektioner.

http://www.e-bug.eu/junior_pack.aspx?cc=dk&ss=1&t=e-Bug%20undervisningspakke

Publiceret 28-09-2016