Her finder du inspiration til, hvordan du kan sætte hygiejnen i søgelyset.

I kompetenceområdet sundhed og trivsel skal eleverne tilegne sig færdigheder og viden, der bidrager til udvikling af deres kompetencer til at kunne fremme sundhed og trivsel for sig selv og andre..

I samarbejde med Social og Sundhedsskolen, Skive, kan i lave små eksperimenter med bl.a. bakteriejagt, smitteveje og korrekt håndvask. I kan få besøg på jeres egen skole eller det kan foregå på Social og SundhedsskolenØvelsen i korrekt håndvask kan med fordel ”gemmes” til social- og sundhedsskolen kommer på besøg eller I besøger dem. De vil medbringe Glitterbug(creme) og lyskasse så forsøget bliver endnu mere spændende.

Ved at sætte fokus på hygiejne og undervise eleverne i smitteveje og korrekt håndvask er I med til at nedsætte infektionssygeligheden på Jeres skole.

Her får du 3 forskellige lærervejledninger, der har hver sit fokus. Alle tager udgangspunkt i arbejdet med mikroorganismer

Hi five sætter fokus på håndhygiejne og hygiejnen på skolens toiletter. Her får du en tjekliste, en lærervejledning og baggrundsviden.

I skal lave forsøg med ”snavs” på hænderne.  Visualisering af snavs på hænderne - og især hvor meget der er tilbage efter en håndvask - er et godt pædagogisk middel til at hjælpe på forståelsen af, hvor vigtig en korrekt vasketeknik er.

Mad, hygiejne og mikroorganismer 2 sætter fokus på mikroorganismer og hvilken betydning de har for vores sundhed.

Materialet er en blanding af fagtekster og forsøg. Det er til at plukke i og behøves ikke følges fra start til slut.

E-bug er et undervisningsmateriale, som er velegnet til klasseundervisning. På siden finder du et væld af aktiviteter, der omhandler mikroorganismer, smitte, forebyggelse og behandling af infektioner.

http://www.e-bug.eu/senior_pack.aspx?cc=dk&ss=1&t=Udskolingstrinet-e-Bug%20undervisningspakke

 

Publiceret 28-09-2016