Ingeniørtropperne er en del af den danske hær. De er samlet i Det danske ingeniørregiment med base i Skive. På Ingeniørtroppernes jernbanemuseum kan I se, hvilke opgaver de har haft, og hvilken stor indflydelse på opbygningen af Danmarks infrastruktur de har haft siden 1684, hvor Kong Chr. V opretter Ingeniørtropperne. 

Her får eleverne indsigt i lokalhistorien og får indblik i Ingeniørtroppernes arbejde med Danmarks infrastruktur. Efter 1842 fik de flere opgaver, hvor de blev tættere knyttet til kamptropperne. De banede vejen for dem fx ved at opstille lejre, gøre vejene fremkommelige og stabile, bygge feltbroer og rydde landminer. I 1867 blev der oprettet en signalenhed med det formål at uddanne og udstyre enheder til at støtte den danske hær i krigstid med kommando, kontrol og kommunikation. 

Før og under 1. verdenskrig gravede de skyttegrave. I dag arbejder de i frontlinjen sammen med kampsoldaterne. Her indgår de i det internationale samarbejde, hvor de også baner vejen for andre venligsindede tropper eller civilbefolkningen. 

Eleverne får en rundvisning på museet og bliver præsenteret for kilder, hvor de selv kan udvælge en og øve sig i kildekritik, modtagerforhold og virkemidler. 

  

  

 

 

Publiceret 06-10-2016