I forløbet starter I med en appetitvækker til emnet i danskundervisningen, ud fra devisen, at det er lettere at være innovativ, når man har en faglig indsigt og konkret viden om det, man skal være innovativ omkring. Altså kende til H.C. Andersen, hans eventyr og papirklip.

Derefter kan I tage på inspirationstur til en lampebutik, Lysmesteren Skive. Her kan I se den flotte lampeudstilling og høre om forskellige lampedesignere og deres tanker bag deres design. 

I kommer til at høre om lampedesignerne Kåre Klint, Poul Henningsen og Louise Campbell, - tre designere, som har meget forskellige tilgange til deres arbejde med at designe lamper. I kan også tage fotos af de lamper og lampedetaljer, som I synes er sjove, spændende eller interessante, så I kan huske, hvad I har set.

Når I kommer hjem på skolen, er I klar til at gå i gang med det innovative arbejde i håndværk og design, hvor I selv skal fremstille en eventyrlig lampe inspireret af H.C. Andersens eventyr. I fællesskab starter I med at idégenere i det kreative rum. Kravene til jeres eventyrlige lamper er, at de skal indeholde figurer, papirklip og tekst, som relaterer til H.C. Andersens eventyr. Ellers kan alt lade sig gøre. Sluk for fornuften og slip fantasien løs.

Herefter arbejder I gruppevist i det innovative rum for at finde frem til nogle mulige skitser ud fra de materialer, som I får oplyst, at I må bruge. Endelig vælger I i det entrepenante rum, hvilken skitse, I vil arbejde videre med. Og nu skal I finde ud af, hvordan I laver jeres lampe.

Når alle lamperne er færdige, udstiller I dem til et Åbent hus arrangement, og I bruger dem til at skabe eventyrstemning med. Udstillingen åbner, når I på én gang tænder lyset i alle jeres eventyrlige lamper. Én fra hver gruppe sidder klar ved hver lampe til at læse højt fra det H.C. Andersen eventyr, som relaterer mest til jeres eventyrlige lampe. Og et nyt eventyr begynder for tilhøreren og beskueren - i lyset fra jeres eventyrlige lampe. 

Måske kan I også lave en aftale med butikken Lysmesteren om efterfølgende at udstille lamperne i butikken eller I kan sende dem nogle fotos af jeres lamper.

 

Publiceret 28-09-2016