Tegn et køkken i 3D og lav et tilbud

Her handler det om, eleverne bliver udfordret på deres kreativitet og afkodning af en opgave (finde og anvende de krav der er opgivet). Eleverne bliver involveret i tegning og design på en lidt anderledes måde. Selve opgaven er forholdsvis åben, dog er der nogle krav til elevernes design, fx omkring rummets størrelse, vinduer, døre og forskellige praktiske hensyn. Derudover har eleverne næsten frit spil mht. indretning, materialer og farver. Kun begrænset af IKEAs udvalg.

Når selve design- og tegnedelen af opgaven er udført, skal eleverne lave en aflevering - udformet som et tilbud til en kunde. Her ligger en skabelon, der kan anvendes direkte af eleverne.

Udover at tage skærmprint til at lægge ind i opgaven skal eleverne også beregne en pris samt komme med en ”salgstale”/begrundelse for, hvorfor deres køkken er det bedste til prisen.

Dette kan enten være en aflevering (printet eller mailet), men kan også være en præsentation til at hænge op på opslagstavlen, hvor man kan lave en afstemning om, hvilket køkken er det bedste til prisen.

Forslag til forløb:

  1. Introduktion til arbejdet. Udfylde elevlæringsmål (PDF)
  2. Opgaven HomePlanner_opgave (PDF) udleveres til eleverne eller uploades på intra. Samtidig uploades HomePlanner_Afleveringsopgave (word) til eleverne.
  3. Eleverne arbejder med at designe køkkenet i 3 timer og afslutter med at lave HomePlanner_Afleveringsopgave (word)
  4. Eleverne printer og afleverer opgaven
  5. EKSTRA OPGAVE: lav evt. et værelse eller en stue - begge dele er muligt på IKEAs hjemmeside

 

 

 

Publiceret 28-09-2016