I dette forløb arbejder du og dine elever med den danske komponist Lumbye 1810 - 1874 og har mulighed for at besøge orkesteret Nostalgia på Skive Musikskole.

Forløbet vil især være med fokus på elevernes musikforståelse, hvor undervisningen skal lede frem mod at eleverne kan lytte åbent og opmærksomt til indspillet og levende musik, samt udtrykke deres oplevelse af musik i ord og billeder. Desuden vil de i forløbet arbejde med at genkende forskellige instrumenters klang og beskrive deres funktion i sammenspilsrelationer.

Forberedelse: Klassen forbereder sig inden besøget ved at læse/høre om H.C. Lumbye, så de har et vist kendskab til komponisten og hans virke. Der er rig mulighed for at sætte sig ind i hans værker via youtube – her vil man kunne høre utallige musikstykker.  Lumbye har komponeret over 700 sange, så der er masser at tage fat på – og han er en af de få danske komponister, som er kendt og bliver spillet i udlandet. Hans mest kendte værk er ”Champagnegaloppen”, som bliver brugt ved utallige lejligheder.

Der lyttes til ”Berlin Wauxhall Polka” inden besøget. Klassen skal lytte efter instrumentbesætningen, da den vil være anderledes end i Nostalgias sammensætning.

Besøget på Musikskolen: Klokken 10 pakker orkesteret ud og gør sig klar. Det kan man overvære – og der vil være en kort instrumentpræsentation i den forbindelse. I vil kunne høre, hvordan de enkelte instrumenter lyder – og kigge lidt nærmere på dem.

Der vil være arbejdaark, spil og opgaver på Musikskolen, som aftales nærmere med Anja Brejner Højgaard, alt efter hvilke klassetrin der komme på besøg.

Efter besøget: Klassen kan efterbehandle besøget på flere niveauer, se forskellige forslag i lærervejledning. 

 

 

 

 

 

 

Publiceret 23-02-2017