Netfinder er et tilbud til 5. og 6. klasser i Skive i samarbejde med Herning, Holstebro, Lemvig, Ringkøbing- Skjern og Viborg kommuner.

Ved at arbejde med dette forløb lever du op til Skive Kommunes læseplan for IT, og desuden inddrager du det tværgående emne IT og medier, hvor du arbejder med eleven som kritisk undersøger.

Din klasse deltager i konkurrencen på en dag i april, hvor opgaverne ”frigives”. Man skal aflevere opgaverne i løbet af formiddagen på en bestemt dead-line.

Forberedelse:
Du deltager i et introkursus for at prøve konceptet på egen krop.

Eleverne øver sig hjemme på skolerne. Man kan gøre det ”drypvis”; men bedst er det, hvis man afsætter en uges tid med en del timer i klassen, samt en hel dag, hvor der er lokalfinale.

Man kan bruge de opgaver, der er på ”Netfind.dk” som øvelse. Herved kommer man igennem de discipliner, der er indenfor søgning; f.eks. enkelsøgning, sammensat søgning, emnesøgning  samt  billed- og kortsøgning.

Som deltager tilmeldes du som lærer en konference på Skolekom, hvor alle vigtige informationer formidles. Der er desuden opgaver fra de andre år, som man kan bruge som øveopgaver.

De to bedste hold fra delfinalerne samles herefter til den store regionalfinale på Sønderagerskolen i Herning i maj måned.  

 

 

 

 

 

 

Publiceret 28-09-2016