Skive rummer mange offentligt tilgængelige skulpturer. De mange kunstværker kan opleves er et stort udendørs kunstmuseum. Nogle af skulpturerne passerer vi måske ofte uden at tænke over deres eksistens. De er bare en del af bybilledet. Andre vækker vores underen, men vi kommer aldrig nærmere en forklaring af deres betydning.

• Du får et undervisningsmateriale med forslag til, hvordan du kan tage fat på undervisningen om skulpturer.

• Du får forslag til, hvor I kan se og opleve skulpturer.

• Du får ideer til, hvordan I kan arbejde med skulpturer hjemme på skolen.

 

Hjemme

Inden I tager på tur i byen, viser du eksempler- og taler om de forskellige skulpturtyper. Du gennemgår og kommer med eksempler på de forskellige materialer, der er anvendt til en skulptur.Du gennemgår skulpturanalyse, så eleverne kender fagudtrykkene.Du udvælger, hvilke områder/skulpturer I besøger.

 

Besøget i byen

Du har udvalgt 1-2 skulpturer, der analyseres i fællesskab. Efterfølgende skal eleverne selv prøve kræfter med at analysere skulpturer. Du bestemmer, hvilke skulpturer, der skal analyseres. Efter besøget skal eleverne prøve at lave deres egen skulptur. Under lærermaterialer er der flere forslag til, hvordan I kan arbejde videre med skulpturer hjemme på skolen. Du kan slutte skulpturforløbet af med en udstilling, hvor I viser billeder af de skulpturer, som I er inspireret af sammen med elevernes skulpturer.

Macro alias: Linkliste

Publiceret 28-09-2016