I dette forløb lærer eleverne at begå sig på engelsk på en tennisbane. De lærer også om de rammer, der er for tennisspillet. De undersøger selv forskellige forhold vedrørende banen, bolden og boldens bane. De bliver præsenteret for tennissporten og spillets regler i en let engelsk tekst. Eleverne lærer et engelsk ordforråd og arbejder med dialoger, så de kan samtale om tennis på engelsk, mens de spiller!  

Inden besøget i tennisklubben lærer eleverne de matematiske ord, de får brug for til deres matematiske undersøgelser på tennisbanen. Herefter er de klar til at komme på besøg i Skive Tennis Klub.

Tennis er først sjovt, når man kan slå bolden tilbage igen

I samarbejde med en dygtig instruktør fra Skive Tennis Klub prøver eleverne at spille tennis på Skive Tennis Klubs baner. Tennisklubben vil gerne præsentere tennissporten for din klasse, så alle i klassen får en god oplevelse.  

Instruktøren underviser eleverne på engelsk, da tennissproget er engelsk. Instruktøren differentierer undervisningen på bedste vis, så der er høj aktivitet på alle baner. Målet er, at alle bliver i stand til at returnere bolden, for tennis er først sjovt, når man kan slå bolden tilbage. Som lærer fungerer du på tennisbanen som instruktørens assistent og hjælper til med det praktiske.

Efter tennistræningen undersøger eleverne forskellige forhold, som relaterer til tennis og matematik. Her opmåler de banens dimensioner, ræsonnerer og opstiller hypoteser. De kan også filme deres tennisslag med iPad, så de kan undersøge boldens opspring.

Hjemme på skolen arbejder de videre med måleresultaterne fra deres undersøgelser på tennisbanen. De beregner, sammenligner og efterbehandler deres filmklip i GeoGebra. I engelsk taler eller skriver de om deres besøg i Skive Tennis Klub.

Publiceret 28-09-2016