I dette forløb dykker du sammen med eleverne ned i den tyske sportsverden, fodbold og tyskernes begejstring for netop denne sport. 

Forløbet starter med at øge ordforrådet omkring tyske sportsgrene og her også sammenhængen/forskellen på verber og substantiver. Eleverne slutter denne del af med at lave en kort præsentation af en tysk sportsudøver, før turen går videre til fodbold.

Fodbold-delen tager udgangspunkt i et klip fra tv-udsendelsen "Sendung mit der Maus", som er en meget humoristisk indgangsvinkel til fodboldudtryk. Her vil eleverne få stort indblik i udtrykkene, som ofte bliver brugt under fodboldkampe og dermed øge deres ordfforåd. Det endelige mål med denne del af forløbet er at optage og kommentere deres egen fodboldkamp. 

Undervejs i forløbet bliver der arbejdet med store fodboldprofiler i Tyskland. Eleverne skal navigere på det tyske fodboldforbunds hjemmeside og det skal munde ud i et kortspil, som de selv laver og spiller (på tysk selvfølgelig). Hertil hører spilleregler, som skal læses og forstås. 

Under hele forløbet understreges tyskernes kærlige forhold til fodbold med nyere tyske sange, hvor video og tekst ligger klar og de tekster kan sagtens bruges til tekstopgivelserne. Det kan alle teksterne i dette forløb.

Viel Vergnügen!

 

 

 

 

Publiceret 28-09-2016