Formål
Eleverne besøger Dan-element og får indblik i elementproduktionen. Hjemme i skolen indretter eleverne et lille støberi. De lærer at støbe et lille hus i en mælkekarton. De eksperimenterer bagefter med husets udtryk ved at tegne med tuschpenne eller male. Hvorfor ikke smøre overfladen ind i olie, skosværte eller voks?

På besøg
Eleverne begynder besøget i mødelokalet hos Dan-element. Her får de oplysninger om virksomhedens produktion. I små hold bevæger eleverne sig rundt mellem de lange gange i produktionshallen.  Når en forskalling er færdig, kommer en svævende beholder med den færdigblandede beton. Nu spytter den beton ud i forskallingen, og den kraftige lysegrå stensuppe fordeler sig hurtigt.
Lige uden for produktionshallen står de nye betonelementer til tørre. En gigantisk kran bevæger sig langsomt og sikkert frem og tilbage på kranbanen. Den hejser elementerne op og flytter dem på plads. Undervejs får eleverne rig mulighed for at stille spørgsmål.

I gang på skolen
Hjemme på skolen indretter eleverne et lille støberi. Da børn ikke må arbejde med beton, erstatter gipsen støbemassen. Eleverne lærer, hvordan de skal åbne toppen af en mælkekarton og klippe de fire små retvinklede trekanter ud. Med gaffatape omslutter de hele kartonen, så den bliver solid. Så blander de gibs. Klar til at fylde gips i kartoner og lukke toppen tæt. Nu begynder tørreperioden.

Næste uge
Med sakse eller hobbyknive skærer eleverne kartonerne op i siderne og frigør gipshusene helt. De er nu parate til den udvendige udsmykning. Eleverne kan male, bruge tuschpenne eller selv finde på. Hvad med at lime cykelslange på taget?

Find selv på
Med inspiration fra nettet og egne ideer får eleverne nu mulighed for at planlægge og gennemføre deres helt eget design.

Fernisering
Eleverne indretter deres gipshuse i en lille by og inviterer til fernisering. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Publiceret 22-02-2017