Kom til Brokholm Naturcenter og få en masse praktiske erfaringer med  at arbejde sammen i en gruppe.
Hvilken gruppe kommer hurtigst over floden med de sultne krokodiller… hvordan samarbejdede d, og hvorfor lykkedes det?
Denne øvelse og mange andre skal vi prøve kræfter med på en udfordrende og lærerig dag ved Brokholm Naturcenter.

Vi starter oplægget med en dialog om, hvad godt samarbejde er. Med de ældste elever lægges der vægt på, at godt samarbejde kræver kendskab til hinanden, at man lytter til hinanden og har tillid til hinandens samt egne evner. God planlægning kræver enighed om målet, og hvem der gør hvad, så vi samlet når dertil. Det vigtigste af alt er – at man hele tiden kommunikerer og er opmærksomme på hinanden i gruppen!

Herfra byder dagen på en masse Learning by Doing. Eleverne bliver udfordret igennem en række forskellige samarbejdsøvelser, som netop lægger op til god kommunikation, planlægning og opmærksomhed på hinanden i gruppen.

Undervejs i forløbet stopper vi op og sætter ord på de erfaringer, eleverne netop har fået – Hvorfor gik det godt?… fordi vi kommunikerede, var opmærksomme og hele tiden arbejdede mod samme mål.

Vær opmærksom på, at der ikke er lavet synlige elevlæringsmål eller mål for forløbet i henhold til FFM, da målet med teambuilding kan have forskelligt sigte.

Forslag til forløb 

Forberedelse hjemmefra:
Snak med eleverne om, hvad Teambuilding er, og i hvilke sammenhænge man bruger det. Hvorfor bliver virksomheder, håndboldhold og Tour de France cykelhold for eksempel ved med at øve sig i at samarbejde?

På Naturcenter Brokholm
Undervejs i dette forløb arbejdes med følgende emner

  • Samarbejde
  • God kommunikation
  • God planlægning
  • Positiv synergi

Desuden skal eleverne selv skabe godt samarbejde igennem gentagende øvelse.

Efterbehandling:
Samarbejdsbegreberne fra teambuildingsdagen (kommuniker, observer, planlæg) integreres bevidst af læreren i forbindelse med gruppearbejder hjemme på skolen. Nu kan eleverne generfare de gode oplevelser med bevidst at kommunikere, lægge en fælles plan og bruge hinandens evner i gruppesamarbejdet. 

Publiceret 19-09-2016