Eleverne renser deres egne fisk, og hvis det er muligt at skaffe levende fisk, afliver eleverne også selv deres fisk under instrukser fra naturvejlederen. Undervejs tager vi en snak om fiskens ydre anatomi og gennemgår indmaden af fisken.

Når fiskene er renset, skal fiskene tilberedes enten i røgeovn eller over bålet. Hvis årstiden og programmet ellers tillader det, samler eleverne selv krydderurter i naturen, som skal anvendes under tilberedning af fiskene. Eleverne oplever altså hele processen fra levende fisk i vandbassinet til mad på bordet

Undervejs i dette forløb berøres følgende emner:

  • Fisks biologi og anatomi
  • Dyreetik
  • Kendetegn hos de spiselige planter (krydderurter), der findes omkring naturcentret
  • Tilberedning af fisk over bål og/eller i røgeovn
  • Hygiejne i forbindelse med madlavning (i det fri)
  • Forståelse for oprindelse af nogle af vores råvarer

Vær opmærksom på, at her er tre forløb. Derfor er der også forskellige mål og materialer alt afhængig af valgte klassetrin.


Forslag til arbejdsgang:

  1. Udfyld elevlæringsmål (PDF)
  2. Arbejde med opgaver m.v. i Før/efter-arkene (PDF - lærermateriale)
  3. Besøge Naturcenter Brokholm
  4. Arbejde med opgaver m.v. i Før/efter-arkene (PDF - lærermateriale)
  5. Udfylde elevlæringsmål (PDF)

 

 

 

 

 

Publiceret 19-09-2016