Bevægelse på is stiller store krav til både koordination, styrke og ikke mindst balance, og derfor er en tur på skøjtebanen en fantastisk aktivitet til at fokusere på færdigheds- og vidensmålene inden for ”Kropsbasis”. Lige gyldigt hvilket niveau eleverne befinder sig på, vil deres motorik blive udfordret.  

Forberedelse er en mulighed
Hvis du har mulighed for at låne inliners fra skolens SFO eller eleverne selv kan medbringe dem, kan du arbejde målrettet med balancen inden besøget, da der er mange tekniske lighedspunkter mellem skøjteløb og løb på inliners.     

I ”Lærerkompendium fra Danmarks Rulleskøjte Union” er der forslag til, hvordan du arbejder med grundstillingen på inliners. Der er også beskrevet en række tekniske øvelser som afsæt, slalomkørsel og for- og baglænskørsel. Disse teknikker kan overføres til skøjteløb, når I kommer på skøjtebanen.  

Det er ikke nødvendigt at forberede øvelser inden besøget på skøjtebanen. Eleverne kan ikke undgå at træne deres balance, så snart de træder ud på isen uafhængigt af deres niveau. 

 

Danmarks rulleskøjte union

Se forslag til undervisning i kropsbasis på inliners

Lærerkompendium fra DRsU

Som lærer vurderer du, hvor meget lærerstyring aktiviteten kræver i forhold til elevernes udbytte. Nogle elever udfordrer sig selv og har let ved at organisere fælles lege på isen, mens andre skal overvinde sig selv for blot at træde ud på isen. 

Under lærermaterialer finder du forslag til aktiviteter på skøjtebanen.   

Hjælpelærere 
Det er krævende for én lærer at arbejde målrettet med skøjteteknik særligt i de små klasser. Hvis du har mulighed for at arbejde med en klasse i overbygningen, kan det være en ide, at tage begge klasser med, og lade de store elever, være hjælpelærere.   

Hjælp! Jeg kan da ikke stå på skøjter
Hvis du skal på skøjtebanen for første gang, og føler dig lidt usikker på det, kan du kontakte Eiler Poulsen i skøjteudlejningen op til besøget. Han vil gerne hjælpe med at få eleverne godt i gang på isen.  

Er uheldet ude?
Sker der et uheld, hjælper skøjteudlejningens personale gerne med at takle situationen. De kan hjælpe den tilskadekomne eller have et øje på resten af klassen, mens den slagne elev kommer til hægterne igen.    

VANTER er obligatorisk, da de beskytter fingrene mod de skarpe skøjteklinger.  

 

 

Isen og den energivenlige skøjtebane
Eiler Poulsen giver gerne korte foredrag om is og isens væsen, og om den særlige energivenlige teknik, der ligger bag skøjtebanens konstruktion. Det kan evt. være optakt til et forløb i Natur/Teknologi.

Brug skøjtebanen til et klassearrangement
Skøjtebanen kan rumme op mod 100 personer til sociale arrangementer. Den er derfor en oplagt ramme for en social aktivitet for klassen, for årgangene eller for eksempelvis mellemtrinnet på en af de mindre skoler.

Styrk forældrenetværket
Da skøjtebanen har weekendåbent og gerne holder aftenåbent for klassearrangementer er den også en fantastisk ramme for et forældrerådsarrangement. Et par sjove timer med fælles aktivitet styrker forældresammenholdet i klassen. Giv forældrerådet et praj  

 

 

 

 

Publiceret 16-12-2016