Forberedelse 

I timerne op til besøget på skøjtebanen arbejder eleverne på forskellig måde med gloser, som knytter sig til kroppen, tøj og skøjteløb. Gloserne bruges igen og igen i de forskellige lege, spil og opgaver, så eleverne får dem brugt og repeteret mange gange.  

Dokumentet "Flashcards tyske ord" kan evt. printes og hæftes i et A5 hæfte, så eleverne kan benytte den som ordbog under hele forløbet.  

Forslag til struktur

 1. Eleverne introduceres til gloserne ved selv at skrive ordene, lytte til ordets udtale og gentage. Man kan bruge CD-ord, hvis eleverne skriver på pc, men det kan varmt anbefales, at man bruger App'en Intowords. Den er gratis, og man kan downloade både tysk og engelsk, så eleverne kan få oplæsning og ordforslag. 

 2. Eleverne arbejder selvstændigt med Criss Cross og Wordsearch. 

 3. I grupper bruger eleverne kortene til forskellige spil og aktiviteter. Her er nogle forslag: 

  - Vendespil (hvor man skal sige ordet, når kortet vendes) 

  - Fisk (hvor man skal bede en medspiller om et bestemt kort, så man kan få et stik = ord + billede)

  - Påklædningsdukker (Eleverne tegner en hurtig skitse af en krop. Billedkortene med tøjet ligger på bordet, og eleverne skal nu bede hinanden om det tøj, de vil have på deres dukke.) I lærervejledningen til First Choice 3. klasse er der kopiark med dukker og tøj man kan bruge. 

  - Påklædningsstafet. De forskellige stykker tøj lægges i en bunke. En af gangen løber eleverne op og trækker et ordkort og tager det tøj på, som står på kortet, løber tilbage og sender den næste afsted. Derefter kan de fortælle om det tøj, de har taget på. 

 4. Eleverne øver dialogerne og gloserne, som de skal bruge på skøjtebanen. (Se Redemittel auf der Schlittschuhbahn)

 

På skøjtebanen

Hvis du har aftalt med skøjteudlejningen, at eleverne skal leje deres skøjter på tysk, står personalet klar til at tage imod eleverne på tysk, og de kender til den dialog, som er foreslået i dette materiale.

I må gerne medbringe ghettoblaster og afspille musik på skøjtebanen.

Forslag til aktiviteter på skøjtebanen

 • Eleverne kender sikkert "Wackel mit dem Po". Brug bevægelserne til at lege "Simon sagt": Wackel mit dem Po, Hände hoch, Hände runter, Winke winke winke, Beug dich nach vorn ....osv. Se videoen på youtube her: "Wackel mit dem Po".
   
 • Se andre forslag til lege på skøjtebanen under forløbet "Let's Go Iceskating", og lav dem selv om til tysk.

  VÆR DOG OPMÆRKSOM PÅ AT TAGE HENSYN TIL UØVEDE ELEVER. DET KAN VÆRE SVÆRT AT SKØJTE OG GØRE ANDRE TING SAMTIDIGT, HVIS MAN ER NYBEGYNDER. 

 

Hjemme igen

Afhængigt af hvor mange timer du har til rådighed, kan du fortsætte arbejdet med gloser og vendinger og runde af med at bruge skabelonen: ”Meinen schönen Tag auf der Schlittschuhbahn." 

Viel Spass!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Publiceret 19-09-2016