Med et besøg i smedjen får du som lærer mulighed for at kombinere forskellige fag med en konkret aktivitet inden for smedefaget. Her kan blandt andet nævnes natur og teknologi, dansk og historie. I forbindelse med dette tilbud er der vedhæftet forskellige inspirationsmaterialer, der kan gøre det lettere for dig som lærer at lave et godt undervisningsforløb.
Du kan som lærer aftale nærmere med stedet, hvordan besøget skrues sammen.  

Du kan både arbejde med dansk, håndværk og design og natur/teknologi i dette forløb, eller vælg din helt egen vinkel.    

Forslag og ideer op til besøget:   

Dansk                                                            

I forbindelse med dansk kunne et godt udgangspunkt før besøget være at læse novellen, Kvindekentauren, af Cecilie Bødker.  Historien handler om den unge Tavs, der brændende ønsker at komme i lære som smed, men i første omgang møder han modstand fra byens gamle smed, der ikke tror,at en bonde kan klare arbejdet.
Novellen rummer mange modsætningsforhold, der kunne være oplagte at arbejde med. Her kan blandt andet nævnes: Forholdet mellem bønder og håndværkere og mellem kunst og håndværk. 

 Natur/Teknologi
På mellemtrinnet kan besøget hos Thorum Gl. smedje understøtte din undervisning i Natur og Teknologi.  Det kan bl.a. være omkring materialers egenskaber og kredsløb.  På denne side kan du som lærer finde bøger i pdf-form, der giver dig et godt udgangspunkt til at formidle om jerns egenskaber ud fra en teoretisk og praktisk tilgang.  Her kan man læse om primitiv jernfremstilling og bearbejdning. Materialet indeholder også mange illustrationer. Det kan desuden anbefales at besøge Skoven i Skolens hjemmeside, hvor der findes enkle forsøg og beskrivelser af smedjearbejde, samt kulsvideri.    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Publiceret 19-09-2016