Film og TV

Bonanza
D. 16. januar 2008 åbnede DRs store arkiv på Bonanza. Her kan du se lidt af det bedste – og værste af det, der er blevet produceret i årenes løb.
http://www.dr.dk/Bonanza/index.htm


DR Skole
DR Skole er et læringsunivers til de danske grundskoler og er bygget op omkring levende billeder, fotografier og lyd fra DRs arkiver.
http://www.dr.dk/skole


Filmcentralen
Her kan du måde se film og finde undervisning
http://filmcentralen.dk/grundskolen


CFU Film & TV
CFU’s konsulenter har lavet pædagogiske vejledninger til udvalgte tv-udsendelser, som skridt for skridt fortæller, hvordan du helt konkret kan arbejde med et tema eller et fagligt område i undervisningen.

Adgang kræver at skolen har abonnement.
http://filmogtv.mitcfu.dk/


Film i undervisningen – EMU
Få inspiration til undervisning i filmmediet. På denne side er der adgang til mange velbeskrevne undervisningsforløb med lærervejledninger.
http://www.emu.dk/modul/film-i-undervisningen


Filmstriben
Filmstriben er bibliotekernes digitale filmtilbud til dig. Spillefilm på Filmstriben udvælges af bibliotekarisk personale ud fra begreberne kvalitet, alsidighed og aktualitet som foreskrevet i biblioteksloven.
https://www.filmstriben.dk/


NEWS Skole – TV2
NEWS Skole er skræddersyet til undervisning. Til hvert indslag er der udarbejdet opgavesæt baseret på en 45 minutters lektion.
http://newsskole.dk/


Lommefilm – undervisning
Undervisningskanalen her er målrettet både underviserere og elever. Formålet er at inspirere, give gode råd og praktisk indsigt i arbejdet med lommefilm fra ide til færdigt produkt.
http://www.lommefilm.dk/kanaler/faste-kanaler/undervisning


SmåP – Små Produktioner
Her er et online redskab til små produktioner, hvor man bliver guidet igennem hele vejen. Man kan lave en præsentation, film/radio, et website eller et computerspil.
http://www.småp.dk/