Film og TV

Bonanza
D. 16. januar 2008 åbnede DRs store arkiv på Bonanza. Her kan du se lidt af det bedste – og værste – af det, der er blevet produceret i årenes løb.
https://www.dr.dk/Bonanza/


DR Skole
DR Skole er et læringsunivers til de danske grundskoler og er bygget op omkring levende billeder, fotografier og lyd fra DRs arkiver.
https://www.dr.dk/skole


Filmcentralen
Her kan du både se film og finde undervisning
http://filmcentralen.dk/grundskolen


CFU Film & TV
CFU’s konsulenter har lavet pædagogiske vejledninger til udvalgte tv-udsendelser, som skridt for skridt fortæller, hvordan du helt konkret kan arbejde med et tema eller et fagligt område i undervisningen.

Adgang kræver at skolen har abonnement.
http://filmogtv.mitcfu.dk/


Film i undervisningen – EMU
Få inspiration til undervisning i filmmediet. På denne side er der adgang til mange velbeskrevne undervisningsforløb med lærervejledninger.
https://www.emu.dk/modul/film-i-undervisningen-0


Filmstriben
Filmstriben er bibliotekernes digitale filmtilbud til dig. Spillefilm på Filmstriben udvælges af bibliotekarisk personale ud fra begreberne kvalitet, alsidighed og aktualitet som foreskrevet i biblioteksloven.
https://www.filmstriben.dk/


NEWS Skole – TV2
NEWS Skole er skræddersyet til undervisning. Til hvert indslag er der udarbejdet opgavesæt baseret på en 45 minutters lektion.
http://newsskole.dk/


Lommefilm – undervisning
Lommefilm hjælper store og små organisationer med at få budskaber ud til de unge. De tilbyder workshops, hvor deltagerne lærer at få et budskab ud ved hjælp af lommefilm produceret på mobiltelefon.
http://www.lommefilm.dk


SmåP – Små Produktioner
Her er et online redskab til små produktioner, hvor man bliver guidet igennem hele vejen. Man kan lave en præsentation, film/radio, et website eller et computerspil.
http://www.småp.dk/